Nimbin

Igar var vi till Nimbin. Det ar en hippiestad med bara knappa 500 invanare, men pa den omgivande landsbygden bor det nastan 5 000 personer.
Dagen borjade med att vi blev upphamtade av en 70-talsbuss som det stod 'Grasshoppers' pa lite efter 10 pa formiddagen. Var guide och chauffor hette Mick och med pa utfarden var sammanlagt ungefar 25 personer. Efter en halvtimmes korning kom vi till ett vattenhal vid ett vattenfall dar vi fick hoppa i fran en fem meter hog klippa. Det var roligt, och svalkande. Det var en jattevarm dag igar! Sen for vi vidare till en park vid en sjo dar vi fick BBQ-lunch. Gott. Valdigt vackra omgivningar.
Efter det bar det av till sjalva Nimbin. Det tog knappt tva minuter att ga langs huvudgatan. Det fanns en del roliga butiker. Vi var in pa Nimbin-museet. Det var litet men roligt, handlade dock mest om att forsoka legalisera marijuana. Vi blev faktiskt inte erbjudna att kopa 'cookies' eller 'cakes' en enda gang, daremot 'mushrooms' tva ganger. Det fanns en hel del roliga manniskor ocksa, i rastafrisyrer och saronger.
Det var sa varmt sa vi inte orkade gora nat annat an att ata glass och sitta i skuggan tills bussen gick hem igen klockan fyra. Pa vagen stannade vi vid en lookout dar man sag anda till havet och fyren.
Vi var forresten till fyren pa torsdag kvall. Det var valdigt blasigt nar vi gick dit. Det var over 2,5 km promenad dit, och mestadels gick det uppfor. Vi var ut pa Australiens fastlands ostligaste udde ocksa. Nar vi var pa toppen vid fyren (som var valdigt liten egentligen, den lag bara sa hogt uppe) hade det borjat blixtra i fjarran. Vi sag en stund pa blixtarna och det var vackert. Sen gick vi ner och da borjade det regna lite. Vi blev fast i nastan en timme under ett tak vi hittade medan det osregnade och blixtrade och dundrade. Nar det till slut var slut pa ovader var det morkt, sa det var ganska svart att hitta stigen over bergen, men hem kom vi till slut i alla fall.
I dag ar det mulet i Byron Bay sa vi har inte tankt gora nat speciellt.
/ Ida

Kommentarer
Postat av: Idas mamma

Hej

Vad bra att ni är tillbaka från Nimbin. Inte för att jag var direkt orolig, men det lät inte så vidare när man läste om orten på internet. Men åtminstone Ida, och säkert Sarorna också, har mer vett än jag någonsin har haft och jag har ju överlevt i nästan 50 år, så nog klarar ni er!Igår handlade det om Melbourne i På spåret i TV. De visade fina bilder och vi lärde oss en hel del. En specialitet för Melbourne är Pavlovatårtan som såg läcker ut. Ni skaffar väl er receptet så att ni kan bjuda på det när ni kommer hem? Jag blev så förvirrad när de sade att de var på väg till Greklands tredje största stad, för allt annat de sade lät som Australien. De förklarade efteråt att efter Athen och Thessaloniki bor det mest greker i Melbourne av alla städer i världen. Vid stranden finns en koloni av dvärgpingviner, som jag tror att var världsunik.Idag ska vi på Mariehamnskvartettens julkonsert i Jomala kyrka. De är flera oväder på kommande före jul, men sedan finns det lite hopp om snö. Äntligen!Må så gott!

2008-12-20 @ 10:28:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0