Sparris

I natt sov vi 15 timmar. Vi somnade redan vid 8 igar kvall (vi var trotta fran bussresan), och nar vi vaknade pa morgonen var klockan 11.
Nu har vi blivit uppskrivna pa jobblistan pa en sparrisfarm. Bussen dit gar klockan 7 i morgon bitti.
Den har stan ar valdigt platt. Sydney var fullt med backar, men har finns inte en enda. Gatorna gar i laaanga raka linjer. Invanarna verkar vara ganska sjuka. Igar nar vi gick och handlade sag vi pa samma gata en ortoped, tva kiropraktorkliniker, en veterinar, en ogonspecialist, en aromaterapist, en naturopat och nanting till som jag inte kommer ihag. Och sa har vi sett en baptistkyrka, en metodistkyrka, en grekisk-ortodox och en som hette Church of Christ.
/ Ida 

Kommentarer
Postat av: Idas mamma

Jag ser att Idas moster och Idas mamma resonerar helt olika... Jag tyckte att det var skönt att ni lämnade Canberra där ni hade 7 pojkar som rumskamrater medan moster Susanne tyckte att ni borde ha stannat kvar! Hm, jag hoppas att ni lyssnar mer på mig än på henne!



Hur skördar man sparris egentligen? Ni får berätta det sedan. Jag tycker att apelsinplockning skulle ha sett bättre ut i er CV än sparrisplockning. Det ska bli spännande att höra vad ni tycker. Ska ni vara på samma farm alla tre? Och vet ni något om lönen? Jag hoppas att ni har förhandlat bra!



Igår pratade jag med morbror Christian, som varit i Australien, och han sade att det kan vara väldigt regnigt norrut i december och januari. Darwin rekommenderade han att ni skulle besöka. Har ni några planer? Australien är ju så stort så det är väl svårt att hinnna med allting, även om ni är där ett helt år.



Här hemma har vi ännu en regnsjuk dag. Men till helgen lovar de bättre väder, så det finns lite ljusning i sikte!



Ida, idag åker pappa iväg på din studentpresent från guffar Mikael, Sveriges VM-kvalmatch mot Ungern (tror jag det var). Så pappa är väl skyldig dig en VM-kvalmatch nu, eller hur har du förhandlat? Eller har du lyckats få det till en VM-match?



Vilken inriktning på hälsovård har ni bestämt er för (inte veterinär, hoppas jag!) och vilken kyrka besöker ni på söndag? Ni har ju många att välja på i alla fall.



Kramar!

2008-09-10 @ 09:06:49
Postat av: Sarahs mamma

Hej! Jag hoppas det finns annat än kyrkor och sjukvård annars är nog inte stan så mycket att satsa på.Det ger iallafall lite konstiga vibbar. Skörda sparris hm..ni får väl krypa på knä eller gå med 1/2 böj med vass kniv. Annars kanske det finns någon fiffig skördemaskin. Om lunch ingår blir det väl otaliga rätter med sparris.

Kraaam!

2008-09-10 @ 12:14:10
Postat av: Lena

Roligt att du har börjat läsa min blogg nu ida, iaf kommenterat ;D Nu har jag köpt ny dator, så nu kan jag läsa din blogg ännu oftare! :D Btw, skriver du inget på den andra bloggen?

2008-09-10 @ 20:07:19
Postat av: Mikael

Brukar följa med era öden och äventyr men tycker att direktiven och råden från hemmafronten är väl handfasta. För att travestera Stenmark "Res själv"



Din far uppträdde mycket mer belevat än vad de åländska fotbollssupportrarna brukar göra.... Sverige spelade riktigt dåligt i första halvlek. lite bättre under 20 minuter i andra och vann med 2-1, Ungern reducerade i sista sekunden.



Lev väl!

2008-09-11 @ 08:52:28
Postat av: Susanne

Förefaller vara en stad för Snygging och mig. Jag har ont i ryggen och ser dåligt och Snygging vill ha veterinärintyg på att han behöver minst 7 regelbundna mål mat per dag. David, ateisten, får vi nog lämna hemma. Anna däremot kan kanske få jobb på någon klinik.

Sparrisplockning låter spännande men kanske lite hårdsmält att tjuväta.

Morfar är väldigt konfunderad över hur apelsinerna kan vara mogna på våren. För en gammal fruktskeppare är det ett okänt fenomen.



Sköt om er och rapportera gärna hur många pojkar ni delar rum med!



Susanne

2008-09-11 @ 12:29:26
Postat av: Lena

Ida... : harhant" rel="nofollow">http://www.tv4.se/1.616829/2008/09/05/dettaharhant...



Det är såå spännande! :D

2008-09-11 @ 20:14:53
Postat av: Idas mamma

Vi är många bloggläsare nu som är urväntade på en rapport från andra sidan jorden! Vi har svårt att ta oss för något vettigt, vi vankar oroligt fram och tillbaka över köksgolvet och vrider våra händer medan vi funderar på vad flickorna egentligen gör när de inte uppdaterar sin blogg. Vi är fruktansvärt nyfikna på hur det är på jobbet, arbetsuppgifter, arbetskamrater, vädret och så vill vi ha lite bilder från hostellet och staden.



Ni har skämt bort oss nu med täta uppdateringar och då kan ni inte bara hur som helst strunta i era läsare!

2008-09-12 @ 08:22:11
Postat av: Lena

Helt rätt Birgitta! :D Det är ju faktiskt som så att man måst uppdatera en blogg regelbundet, om man har en. Annars tröttnar ju läsarna, men det kanske är målet nu? :O Bäst jag skriver ngt i min blogg nu så jag inte får några negativa kommentarer ;)

2008-09-12 @ 10:15:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0