Kaikoura, simma med delfiner och Wellington!

I mandags for vi till Kaikoura fran Wellington. Det ar en liten stad som ligger pa ostkusten. Hit kommer man for att simma med delfiner och titta pa valar. Pa var att-gora-lista fore vi for ivag stod: 1. surfa, 2. simma med delfiner. Surfa har vi gjort, sa nu var det dags for delfinerna!
Pa tisdags morgon steg vi alltsa upp klockan fyra for att hinna till incheckningen som var klockan halv sex (vet inte riktigt varfor man ska gora det sa tidigt pa morgonen). Vi fick vatdrakter, snorkel och simfotter och fick se en sakerhetsfilm. Sen blev vi skjutsade i buss ner till hamnen och baten. Pa vag ut sag vi solen stiga upp ur havet. Efter ca tjuga minuters letande hittade vi delfiner. Forst sag vi bara nagra sma Hector's dolphins (som vi ju nastan simmade med i Invercargill redan), men sen dok de lite storre dusky dolphins upp. Sa fick vi hoppa i vattnet. Det var jattekallt! Men det var hundratals delfiner i vattnet sa det gjorde ingenting. De var jattenara, om man strackt ut handen skulle man ha kunnat rora dem (men det fick man inte gora). Efter fem minuter i vattnet hade delfinerna simmat vidare och vi fick klattra upp i baten igen och aka efter dem. Vi var sammanlagt i fem ganger, men inte mycket mer an fem minuter varje gang. Delfinerna hade ovanligt brattom denna morgon! Men det var jattehaftigt nar de simmade overallt runt oss, under, bakom, framfor och pa sidorna. En gang simmade en delfin runt mig flera varv.
Nar vi simmat klart fick vi hoppa ur vatdrakterna och i kladerna och sa fick vi varm choklad och ingefarskakor. Och sa tog vi en massa kort pa dem. Vi var tillbaka i Kaikoura vid niotiden.
Resten av dagen tog vi det lugnt. Det var soligt, men inte sa varmt.
I morse akte vi buss i nagra timmar for att komma till Picton. Halv tva gick farjan over Cooks Strait till Wellington, dar vi ar nu.
/ Ida



Kommentarer
Postat av: Lena

Jag vill också simma med delfiner! Så söta ju! :D

2009-02-18 @ 09:59:20
Postat av: Cecce

Nej, jag blir så avis. jag har alltid drömt om att få simma med delfiner! Vad fuskigt! :P

2009-02-19 @ 09:17:04
Postat av: Lena

Tydligen finns det inte delfiner i Jakobstad då... Där for den drömmen ;)

2009-02-19 @ 09:37:21
Postat av: Lollo

Ååh underbart!:D E måttligt avis kan ja säga!

2009-02-20 @ 01:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0