Adelaide

Nu har vi kommit till Adelaide. Vi kom fram pa fredag kvall. De har en egen lustig tidszon har, som ar en halvtimme efter ostra Australien. Sa vi ar 8,5 timme fore er! Eller ni byter val till sommartid snart, da blir det 7,5.
Vi akte fran Melbourne pa torsdag morgon. Farden gick langs Great Ocean Road, langs kusten mot Adelaide alltsa. Det ar valdigt vackert dar och vadret var perfekt. Vi stannade vid alla de obligatoriska stoppen; Twelve Apostles, London Bridge, Loch Ard Gorge (alla olika klippformationer i vattnet. Berget dar ar skort och vagorna och regnet noter det hela tiden och da bildas det ibland vackra stenstolpar ...), Lorne och Apollo Bay (semester- och pensionarsorter). Vi stannade ocksa vid en rainforestwalk och sa stannade vi for att kolla pa vilda koalor och vi sag tre stycken! Det ar valdigt fa stallen man kan se vilda koalor pa nufortiden, och de flesta australiensare har aldrig sett en utanfor ett zoo.
Vi kom fram forst vid nio pa kvallen till vart overnattningsstalle i Hall's Gap, som ligger i The Grampians National Park. Grampians ar en bergskedja. Nasta morgon for vi ivag vid halv nio for att se pa nationalparken. Vi stannade vid tva utsiktsplatser. Den forsta var bast, for den var ovanfor molnen! (det var nog ganska laga moln den dagen - inte for att det var mulet, tvartom) Vi for och tittade pa Broken Falls och Mackenzie Falls ocksa. Det sistnamnda var ett av de finaste vattenfall vi sett (och vi har sett en hel del).
Klockan ett fick vi byta buss fran den som gick tillbaka till Melbourne till den som gick till Adelaide. Det var 6,5 timme kvar att aka, sa vi var framme halv atta ostkusttid, sju lokaltid.
Har inte skrivit klart om Tasmanien heller, det ska komma nar vi ar i Alice Springs. Och sa bilder ocksa.
Det ar fint har i Adelaide, och varmt! Undrar hur det blir i oknen ... Vi aker i morgon kvall med buss till Coober Pedy dar vi ar en natt. Pa torsdag kommer vi fram till Alice Springs och pa fredag far vi pa tredagars Red Centre-safari till Uluru (Ayers Rock), Kings Canyon och Kata Tjuta National Park.
/ Ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0