Westport

I lordags for vi fran Nelson till Westport. Pa vagen stannade vi i Nelson Lakes National Park och simmade i iskalla Lake Rotoiti. Det var valdigt fint vader, inte ett moln i sikte. Sjon lag omgiven av hoga berg, mycket vackert stalle. Tva irriterande saker dock: sandflies (Nya Zeelands smasma flugor som suger blod som myggor) och valdigt envisa änder som promenerade over vara handdukar.
Pa eftermiddagen var vi framme i Westport. Sarah och Sara for till hostelet, men jag for pa 'horse-trekking'. Jag hade inte suttit pa en hast pa atta manader, men det kandes som hemma anda. De flesta andra hade inte ridit mycket alls, men vi fick anda bade trava och galoppera. Min hast, Leeroy, var en gammal (fast inte manga ar gammal) galopphast, och han var grymt snabb. Sa fort har jag aldrig ridit forut! Vi var ute i over tva timmar och red genom skogen ner till en flod, dar vi galopperade pa sandstigar, och sen pa hemvagen gick vi genom floden pa nagra stallen. Leeroy ville inte simma utan holl sig pa det grunda. Det var jattefina omgivningar, med floden och sa berg i bakgrunden.
Sen hade klockan blivit 8 och vi gjorde inte mycket mer den kvallen.
/ Ida  

Kommentarer
Postat av: Idas mamma

Hej

Vad roligt att höra av er. Med tanke på att det är 45 grader varmt i södra Australien så är det bra att ni befinner er på Nya Zeeland nu.I fredags handlade det om Australien i "På spåret" igen. Denna gång var det Brisbane de var ute efter. Sedan frågade de också efter Surfers Paradise (som inget av lagen klarade), Queensland (delstaten som Brisbane ligger i), dingo, vallaby, didgeridoo och outback, vilket är benämningen på öde mark. Vi konstaterade att man blir lite allmänbildad när man följer sin dotters resa på internet, för vi kunde svaren på nästan alla frågor. Outback hade jag inte hört tidigare, så ni måste ta in det ordet i er bloggvokabulär! Småningom ska ni ju ut i bushen och outbacken när ni åker till Darwin.I programmet berättade de att alla Australiens kaniner härstammar från 6 stycken kaniner! Tala om inavel. Det är ju värre än den åländska råddjursstammen, som härstammar från ett 30-tal rådjur, om jag minns rätt. Kanske Sarah borde ha tagit Tuffe med sig så att de hade fått in lite nytt blod bland kaninerna!Sköt om Sara så att hon piggnar till!Må så gott!

2009-02-02 @ 13:36:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0