Whitianga och Rotorua

I fredags for vi fran Auckland tidigt pa morgonen. Forsta stoppet var Mount Eden mitt i Auckland dar vi fick se fin utsikt over stan. Mt Eden ar en gammal vulkan och vi sag kratern. Och sa sag vi kor, som betade pa berget. Billig grasklippare! De gick i vagen for bussen pa vagen upp.
Vi stannade i Thames och at lunch. Nan timme senare kom vi fram till Cathedral Cove som ar en slags grotta som man kan ga igenom. Den ligger vid en liten strand. Det var en av de vackraste platser vi har sett! En bit av Narnia-filmen (nr 2 tror vi) spelades in dar. Vadret var jattefint ocksa sa vi gick och simmade.
Sen for vi till Whitianga dar vi stannade over natten. Vi var framme vid klockan sex. Det var ett jattefint och modernt hostel. Vi bodde i en nybyggd del.
Tidig start ocksa pa lordag morgon. Vi stannade i Paeroa dar vi kopte den i Nya Zeeland varldskanda lasken 'Lemon & Paeroa', mer kand som L&P. Sen stannade  vid Karangahake Scenic Reserve dar vi promenerade lite genom gamla jarnvagstunnlar som anvandes nar man utvann guld ur berget. Det fanns en vacker flod dar ocksa.
Bussen fick lite overhettningsproblem pa vag till Rotorua (trodde chaufforen), men vi kom fram i alla fall. (Det visade sig vara stock i nan slang sen nar han hade varit till mekanikern.) Vi stannade vid Tamaki Maori Village en halvtimme och fick lara oss lite om maorikulturen. Sen for vi till Te Puia Geothermal Park pa guidad tur som tog en timme. Dar fick vi se tva gejsrar och en kokande lerpol och nagra kiwifaglar, Nya Zeelands nationalsymbol (de kallar sig sjalva for kiwi ocksa). Vi fick ocksa se pa nar de tillverkade traskulpturer och vavde klader av vaxter pa traditionellt maorivis.
/ Ida och Sarah och Sara


Auckland fran Mt Eden med vulkankrater i forgrunden

Cathedral Cove

Ida och Sara framfor gejsrarna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0