The Whitsundays

Nu ska vi antligen fa upp lite text och bilder om Whitsunday Islands dar vi var och seglade forra helgen.
Det var alltsa fredagen den 31 oktober klockan 12.30 vi samlades nere i marinan i Airlie Beach. The Whitsundays ar en grupp oar belagna utanfor staden, dar Whitsunday Island itself ar den storsta. Var bat hette (eller heter fortfarande, antar jag) Habibi och tog (tar) ungefar 25 passagerare. Forsta dagen pa sjon gick at att ta oss till vart forsta overnattningsstalle som var utanfor Scrubhand Beach mellan Whitsunday Island och Hook Island. Vi at BBQ dinner och sag pa solnedgangen. Pa natten sov vi nere under dack (vilket var svart eftersom det var hett hett hett).
Nasta morgon vacktes vi kvart i sju av att motorerna startades. Vi at frukost pa vag till Whithaven Beach, en mycket vacker strand av korallsand. Vi skjutsades iland i en liten motorbat och var dar i tva timmar.
Pa vag till nasta stalle fick vi lunch. 'Nasta stalle' var utanfor en liten strand dar vi snorklade i nastan en timme. Vi sag en massa fina fiskar (fler an vid Stora Barriarrevet, faktiskt. Men korallerna var mer blekta (=doda) har (det blir de av hojningar i vattentemperaturen)). Det var strangt forbjudet att ga i vattnet om man inte hade stinger suit pa sig (en drakt som tacker hela kroppen och skyddar mot box jellyfish och andra stickande farliga saker), fastan skepparn sa att det ar storre risk att man blev overkord av en buss pa vag till marinan an stunger av en stinger. Drakten varmer lite, men man blir nog blot i alla fall.
Vi fick tarta innan vi var framme vid nasta stopp som var Langford Sand Cay. Det var ebb nar vi dar sa vi kunde promenera over sandbanken till Langford Island ocksa. Vi snorklade i en timme igen och fick antligen ordning pa var undervattenskamera (som vi kopte i Cairns men inte fick att fungera nar vi var vid barriarrevet). Vi har inte framkallat den annu sa vi vet inte hur bilderna blev.
Sen tog vi oss till nasta overnattningsstalle som var vid Hook Islans. Pasta bolognese till middag. Sag pa solnedgangen (annu vackrare den har gangen). Vi sov ute pa dack under stjarnorna pa natten.
Pa morgon var det early start igen. Vi at frukost och sen fick man hoppa fran battaket om man ville. Sen bar det av hemat igen. Vi seglade nagra minuter (den enda seglingen pa hela turen faktiskt, det blaste sa lite). Vi var framme vid tolv.
Vi har sedan lange tagit for vana att dopa folk till namn som inte ar deras egna, sa att vi ska kunna prata om dem pa svenska utan att de forstar. Pa den har turen vi our skipper Giles namnet 'käpparn', vilket kommer fran skepparn naturligtvis, men det var mycket roligare att kalla honom käpparn. I besattningen fanns ocksa Daniel, som var alltiallo (lagade mat, diskade, hissade segel, korde motorbaten, kastade ankar). Honom kallade vi Justus, vilket kommer fran 'ljusjus', som kommer fran 'lighthouse', som kommer fran Blondie vilket kommer fran att han ar blond.
Whitsunday-seglingen ar det absolut basta vi gjort hittills i Australien (Fraser Island inraknad). Vi hade fantastisk tur med vadret och tog en massa vackra bilder.
/ Ida  

Kommentarer
Postat av: Lena

Låter jätteroligt! :D Har varit lite dött på den här bloggen, men det har ju sin förklaring, och det är en väldigt bra ursäkt. Men var är bilderna? :O du vet att jag älskar bilder, kanske på facebook? ;) Måst ta mej en titt där nu....

Här hemma har det varit iskallt flera dagar nu, fast just idag är det regn :S ha det bra! Kram

2008-11-08 @ 09:52:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0