Nytt hostel

Nu har vi flyttat till Great Aussie Backpackers i Kings Cross. Det finns lite skit i hörnen, men det är inget rent helvete i alla fall. Vi betalar 60 dollar för tre nätter. Mycket billigt för att vara Sydney. Frukost (och femton gratis drinkar på barer runt omkring) ingår. Vi bor ensamma i ett sexpersonersrum och har egen toalett, dusch, tv och kylskåp. Det hade vi inte på YHA, och där kostar en natt 35 dollar utan frukost.
I dag har det varit lite kallt och regnigt. När vi plockade fram jackorna i morse upptäckte vi att Sarah och jag hade köpt likadana ... Nåja, de är snygga i alla fall.
Tyvärr kan vi inte lägga upp några bilder i dag. Det finns inga USB-portar på datorerna här! Men i morgon går vi till work and travel-kontoret, så då går det bättre.
Tidsangivelserna i bloggen är svensk tid, by the way ... Vi skriver inte inlägg kockan två på natten, alltså. Räkna plus åtta timmar!
Fortsätt skriva kommentarer allihopa! Det är jätteroligt att läsa!
/ Ida

Japaner, japaner, japaner ... och ABBA

Den har stan e full med asiater. Speciellt Chinatown (vi bor precis bredvid) kanns mer som Tokyo an Sydney. (Vad japanerna gor i Kina har jag ingen aning om. I och for sig kan de lika garna vara indonesier, har lite svart att se skillnad. Men de liknar verkligen japaner.) Sen kanns det jattemarkligt nar de pratar engelska med perfekt australiensisk accent allihopa. Men nu ska vi flytta till Kings Cross.
I fredags horde vi ABBA for forsta gangen. Det var pa Woolworths nar vi handlade mat. Take a chance on me. Sen horde vi Mamma Mia i koket. I morse spelade de bara ABBA nar vi at frukost. Och alla tre gangerna har det varit pa radion.
Det regnar i dag, Maste ta fram jackan.
/ Ida


Nytt mobilnummer fixat!

Idag tyckte vi att vi skulle fa sova lite sa vi steg inte upp sa tidigt... Nagon galen tysk tjej pratede i telefon mitt i natten i Saras och mitt rum sa det var lite svart att sova ett tag. Blev inte battre av att man mitt i allt hor Sara skrika "HÅLL KÄFTEN!!" (hon sa pa morgonen att det var i en drom hon hade ropat men... njaaa Sara ja ar inte saker pa att jag tror pa det... :P)
Idag har vi iaf hunit fixa vara SIM-kort sa nu har vi alla australiensiska mobilnummer!!!
Vi skulle ga till stranden var det meningen men det var sa mulet sa vi struntade i det.
Vi hade lite picnic pa en bank mitt i stan nar vi var pavag till Kings Cross for att hitta ett hostel att boka in oss pa f.r.o.m. imorgon da de slanger ut oss harifran.  Sara "trakasserade" nagra kakaduor i Royal Botanic Garden medan vi funderade pa vad vi skulle gora. Sedan skulle vi skynda oss hem och tvatta och laga middag men efter middagen bestamde vi oss for att inte tvatta iaf.... Lite snurrig dag har det varit...  
H/ Sarah

Sydney by night


De älskar fontäner i Sydney


Hej allihopa där hemma!

I dag var det mote pa Work and Travel. Det var mycket information pa en gang. Men vi fick i alla fall allt vi behover. Vi har dock inte aktiverat vara simkort ännu. Vi fick ocksa kort som man kan ringa hem pa billigare (2 cent per minut).
Jag fick ocksa mitt visum fixat (äntligen), efter att ha pratat med en miljon människor ungefär. Nu far jag lagligt vara här och jobba i tolv manader.
När vi gick hem sag vi en trombonist som spelade jazz i hörnet George Street - Liverpool Street. Eller jag sag, de andra lade säkert inte märke till honom. Om jag inte hade varit sa hungrig att jag holl pa att ga i bitar hade jag fragat om jag kunde få låna trombonen och sen sprungit iväg med den. Sen upptäckte jag att det fanns ett piano i matsalen, men när jag gick närmare märkte jag att de hade opererat in en dator i det! Vilket sloseri.
Vi sag ocksa en predikant with the Holy Bible in his hand, men det är en annan historia.
/ Ida


Vi vid operahuset


Sydney skyline bakom Royal Botanic Gardens


Runt i Sydney

(nu ska jag o Ida skriva samtidigt så vi kanske skriver lite samma saker, men skit samma)
Imorse var jag mycket trött (hihi), men det var inget emot Ida. Vi hade kommit överens om att stiga upp vid 10 och sen gå ner och äta frukost och Ida skulle komma ner till mitt och Sarahs rum (hon bor i ett ovanför). Men hon kom aldrig ner, jag och sarah går upp och kollar, och knackar på, inget svar.. Blutar, inget svar.. Far ner och kollar, ingen Ida. Far upp igen, kollar toan, ingen. Bultar på igen, inget svar nu heller. Vi ger upp och går ner och äter, senare gick sarah upp efter Ida, men det kanske hon kan skriva om...

Senare gick vi ner till stan, vi gick bl.a. i Royal Botanic Garden, där såg vi t.ex. kakaduor och red gum tree! Vi gick också till operahuset, det var fint! Men det jag tyckte var tuffaste av allt var att vi såg massa delfiner som simmade runt och hoppade lite granna :D
/Sara

Operahuset


Sydney

I dag har vi sett ungefar hela Sydney. (Det ar jobbigt att skriva å, ä och ö sa det blir a och o istallet.) Det har varit soligt och mulet till och fran, och ganska blasigt och kallt nar man inte var i solen. Vi har sett operahuset och delfiner som hoppat i havet. Till middag at vi nudar som vi tillagade i koket pa vart hostel.
I morgon ska vi ha mote pa work and travel, sa da far vi forhoppningsvis australiensiska simkort och bankkonton.
Nu sag jag att Sara skrev att jag vaknade forst halv tolv. Jag sov som en stock. Jag horde inte ett dugg forran Sarah kom in i rummet. Och da lar jag ha sagt 'E klockan sa mycket redan?' redan innan hon hade sagt nat.
Alla e valdigt vänliga har. Jag blev forst ganska forskrackt igar kvall nar receptionisten kallade mig sweetie, men sen mindes jag att folk hade 'varnat' mig for att det e sa har.
/ Ida


I Australien

Jag har ju inte varit så aktiv här... Och jag ska inte skriva mycket nu heller.
Jag kan bara hålla med om det som Ida och Sarah redan skrivit.
Men men, jag får väl skriva mer en annan dag :)
(Så nu kan ni sluta nojsa om att jag ska skriva :p )
/Sara

Sydney Central YHA

...det är vårt hem de närmsta dagarna!!!
för nu är vi faktiskt i Sydney, har åkt flyg flera dagar känns det som!
Jag orkar inte skriva så långt idag, Ida har ju redan komponerat ihop början pa en bok här skulle man kunna tro... (haha nä jag bara bråkar med dig Ida :P)
Lite svårt att fatta är det ju att man ska bo i det här landet nu ett bra tag! (de har ju inte å,ä,ö på tangentbordet! lite lätt jobbigt att vänja sig vid...(
/ Sarah

Framme!

Nu e vi framme i Sydney! Det har varit en lååång resa och vi e ganska trötta. Klockan e halv tio på kvällen här, och hemma e den alltså halv tre på eftermiddagen.
Måste svara på några kommentarer: Vi e alltså i Sydney nu, men hade nog tänkt fara runt lite överallt, till Nya Zeeland också, och vi stannar i alla fall till maj nästa år. Elsa lilla gumman, den ena Sara skriver med h (Gustafsson) och den andra utan h. Enkelt! Saknar dig också för övrigt.
Jag hade en del problem på Arlanda. Mitt visum hade nämligen försvunnit ur databasen, så jag fick köpa ett tremånaders turistvisum. Men det ska nog ordna sig.
Flyget var lyxigt, tyckte vi. Till Kuala Lumpur var det typ bara halvfullt. Vi hade inte fått platser bredvid varandra, men både jag och Sara hade raderna tomma så vi kunde flytta till samma rad allihop. Vi fick mat fyra gånger på nästan tolv timmar. Varje stol hade egen tv-skärm, och man kunde välja mellan massor av filmer, spel, musik och tv-program. Jag såg Narnia - the Witch, the Lion and the Wardrobe, The Secret, What Happens in Vegas och ett halvt avsnitt av Heroes, säsong två (inte alls spännande). Från KL till Sydney var flyget lite fullare, men också lite mindre. Vi fick mat två gånger och det fanns precis samma filmer. Såg halva The Maid of Honor, men sen somnade jag. Sara och Sarah kunde flytta så att de satt bredvid varandra, men jag satt bredvid två indier, tror jag.
På flygplatsen kollade de inte våra visum, av nån anledning. Vi blev hämtade av några från Work and Travel och skjutsade till Sydney Central YHA. Nu ska vi utforska det här stället och i morgon ska vi se vad Sydney har att erbjuda.
/ Ida

Ryggsäcksinköp i Sthlm


Ja!

JA! Nu har man jobbat klart. Men imorgon ska vi till the Sparhall igen och inhandla viktiga saker, som fickknivar och nu kommer jag inte ihåg mera vad det var. 
Be careful, Sarah! Var är bilden?
Australia, here we come!
/ Ida

Näst sista dagen på jobbet!

Imorgon är sista dagen man jobbar!!!!! :D
Jooo Ida du flummar duktigt! Sara har ju inte hunnit skriva någonting ännu, och du bara skriver inlägg efter inlägg efter inlägg.... haha :P 
Det känns som om jag kommer att glömma att göra något viktigt innan vi far, inte bra alls... säkert när vi kommer till flygplatsen så kommer jag på: Shit, jag glömde ______!!! lr ngt sånt...
Vissa killar försöker ju få en skadad så man inte kan fara, vet inte om jag vågar bo där i helgen... Äh ja ska bara köra litte cross och åka lite båt.. ska försöka att inte köra ihjäl mig eller drunkna bara så att man iaf kommer iväg på tisdag.
Fatta, på TISDAG åker vi girls!!! Can´t believe it....
H/Sarah

(P.S.Ska försöka sätta in den där bilden ikväll Ida) 

Five days

Sarah tycker att jag flummar. Men nån måste ju skriva nåt på den här sidan också före vi far. När vi väl är down under har vi förhoppningsvis massor att berätta.
Jaha, en och en halv dag kvar att jobba.
Fem dagar tills vi far.
Jag längtar inte alls ;)
/ Ida

Planering

I kväll ska vi träffa Anna, som jobbar på Sarahs mammas jobb. Hon backpackat i Australien och ska ge oss goda råd.
Det finns tusen saker som jag borde göra. Men mycket är gjort:
•Internationellt körkort är fixat
•Vaccinering klar
•Kontoutdrag fixat
•Ryggsäck inhandlad
•Sovsäck köpt
•Arbetsintyg klart
•Och ganska många andra saker
Kvar att göra:
•Skriva CV
•Inhandla en mängd viktiga saker (det ska vi göra på lördag)
•Översätta arbetsintyg
•Fixa vaccinationskort
•Berätta för alla vi känner att den här bloggen finns!
Ojojojoj... Men jag hinner. Om sex dagar är vi på Arlanda. Jippi!
/Ida


Eight days to go

Snart, snart, snart ska vi fara. Fyra och en halv dag kvar att jobba och sen tre dagar att packa. Äntligen!
Jo, jag tror att vi får se nån känguru. Nu är min luch slut. Dags att plocka upp några pallar godis på hyllorna.
/ Ida

?


Tror ni vi får se nån känguru då? :P
/ Sarah

18 dagar

Om arton dagar bär det iväg till andra sidan jorden.
/Ida

Välkommen till vår nya blogg!

Kommentera gärna inläggen! När vi är på andra sidan jorden vill vi gärna veta vad som händer hemma!

RSS 2.0