I Townsville

Nu har vi varit i Townsville i tva dagar. Vi ska sova en natt till har och i morgon far vi ut till Magnetic Island och blir dar i tre natter. Dar hade vi tankt snorkla och paddla kajak.
Townsville ar en valdigt fin stad. Lite storre an Cairns, men mycket farre turister. I dag har det varit sol och vackert och vi har varit vid stranden, men dar var det ganska blasigt.
I kvall har vi bakat muffins. Det har hostelet ar bara det andra som vi har bott pa som har haft ugn.
Nu har vi kopt oss en halvtimme Internet var. Far se pa Maggie (som den kallas) om vi far tag i nan dator.
/ Ida


Kommentarer
Postat av: Idas mamma

Hej

Finns det ingen internetuppkoppling alls på Magnetic island eller varför kommer det ingen rapport därifrån? Ni vet att ni har en trogen läsekrets här hemma...



Jag läste om Townsville och Magnetic island. Det verkade intressant. Har ni hört bush stone-curlews ännu? Jag läste att den fågeln lär hålla många besökare vakna nattetid pga sitt gälla skrik.



Och Magnetic island fick sitt namn av kapten Cook, som 1770 seglade förbi ön och påstod att kompassen fick störningar där. Igen annan har trots omfattande undersökningar noterat något liknande. Kanske Cooks störning satt någon annanstans. Om ni har kompasser med er kan ni ju utföra några undersökningar.



Här hemma har vi en solig dag innan nästa lågtryck drar in. Det lär komma redan i natt. Löven är nästan helt borta från träden. Men så många frostnätter har det ännu inte varit.



Må så gott!

2008-10-25 @ 10:26:05
Postat av: Idas lilliasyster Olivia:)

Hej!

På Malta hade vi det varmt och skönt!:)

Nu ska vi åka på Davids kalas:)

Det ska bli kul:)



kramar



Olivia

2008-10-25 @ 16:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0