Invercargill och Te Anau

Vi for till Invercargill i mandags. Det var en lang dag, vi stannade pa en massa stallen. Vi har hittills haft bra vader pa Nya Zeeland (forutom i kalla och blasiga Wellington), men den har dagen regnade det heeela tiden. Det var lite synd, for vi skulle vara utomhus mycket.
Vi stannade forst och tog kort pa en strand, och sen en fyr. Dar fanns det ocksa sälar. Nasta stopp var for att leta efter sjolejon. Vi hade tur, det var tva stycken pa stranden som villigt poserade for fotografier. Vi tog sen kort pa annu en strand och sa stannade vi for att titta pa delfiner. Det var en massa dar, sa vi hoppade i vattnet ocksa for att forsoka komma nara dem. Det var iskallt! Det blev lite for mycket folk, eller framfor allt for mycket ljud, for dem sa vi kom inte sa nara. Det var Hector's dolphins, varldens minsta delfinsort.
Vi stannade vid ett vattenfall sen. Lite langre bort fanns det fossiliserade (eller vad det kan tankas heta pa svenska) tradstammar (tydligen ett av de finaste exemplen i varlden - de ALSKAR att sla varldsrekord har i NZ - allt ar varldens storsta, minsta, basta, hogsta, langsta, aldsta, mest fotograferade, godaste osv osv osv) och tva pingviner ocksa.
Sen var vi framme i Ivercargill dar vi stannade over natten.
Nasta dag bar det av till Te Anau. Det var inte sa langt att kora dit. Vi stannade pa tre stallen, tva strander och en sjo. Klockan var anda mycket nar vi kom fram sa det blev inte mycket annat gjort den dagen. Det var nastan soligt under dagen, men kallt! De har inte varme i husen har, de ar inte ens isolerade (av nan oerhort idiotisk anledning), sa jag lag och fros hela natten.
/ Ida


Sjolejon

Pingviner

Sjo

Kommentarer
Postat av: Idas mamma

Undrar hur det ska bli för er att komma hem efter en sådan här upplevelserik resa... Kommer kassajobbet på Sparhallen att erbjuda tillräckligt mycket spänning, utmaning och nya upplevelser?



Flera personer har hört av sig till mig och undrat var ni är någonstans. Och de drar en lättnadens suck när ni befinner er på Nya Zeeland och inte i Australien, där skogsbränderna härjar för fullt. Att ni hoppar bungyjump, fallskärm och hangglidar verkar inte bekymra någon!

2009-02-11 @ 17:58:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0