I Brisbane igen

Nu ar det slut pa arbetet for den har gangen. Vi kom till Brisbane med bussen fran Stanthorpe for nagra timmar sedan och far vidare till Surfers Paradise om tva timmar.
Har en massa saker att skriva om de har tre och en halv veckorna vi varit utanfor civilisationen...
For det forsta sa bodde vi som sagt var 40 km soder om Stanthorpe, i en by som heter Wallangarra. Den ligger precis pa gransen mellan Queensland (i norr) och New South Wales (i soder). Vart hostel lag faktiskt i New South Wales-delen av Wallangarra, som inte alls heter Wallangarra utan Jennings. Sa an en gang var det sa att vi jobbade i en stat (Queensland) och bodde i en annan (NSW) (nar vi var i Mildura jobbade vi i NSW och bodde i Victoria).
Wallangarra/Jennings ar inte stort. Hogst 500 personer bor det dar, skulle jag tro. Det fanns en litenliten matbutik, ett postkontor och tva pubar. Sa nar vi var lediga gjorde vi inte mycket (promenerade, spelade pingis och biljard, sag pa film). Pa hostelet bodde bara folk som  jobbade pa farmen (i Mildura jobbade folk pa olika arbetsplatser). Farmagaren hette Tony och han hamtade oss varje morgon klockan 03.50 och skjutsade tillbaka oss vid tvatiden pa eftermiddagen. Paddy var var arbetsledare och han och hans flickvan Shannon bodde pa hostelet och hon tog hand om stadningen dar.
Pa hostelet fanns fem niopersonersrum, men Tonys buss hade bara plats for 23 plus honom och Paddy, sa vi var aldrig fler an det. For det mesta var vi 15-20. En del stannade bara nagra dagar, medan andra hade varit dar i manader. De kom fran Tyskland (Australien ar fullt av tyskar. Man skulle kunna fa flytande tyska har om man ville), England, Skottland, Holland, Belgien, Danmark och Finland (tva tjejer, men de stannade bara tva dagar), och eventuellt var nan fran Irland ocksa. Forresten var det bara tjejer, Tony anstallde inte killar (och inte asiater heller, kan man misstanka, eftersom det inte var en enda dar. Annars brukar det vara ganska mycket asiater, som bara ar i Australien for att jobba).
Hostelet var det forsta som hade bade frys och ugn. Darfor passade vi pa att kopa glass nagra ganger, och sa bakade vi ocksa; muffins och appelpaj tva ganger var, och sa lagade vi ugnsgronsaker och pommes frites och tacopaj.
Vi har blivit jattebruna av att vara ute hela dagarna, men i ganska roliga monster (vi hade ju shorts och linne pa oss, och sa joggingskor (man maste ha closed shoes)). Det fanns nog sadana som jobbade i bikini, men inte vi.
Det ar snart jul, men det ar lite svart att fa julkansla nar det ar sa varmt ute. Pa Queen Street har i Brisbane star en gigantisk julgran i plast.
/ Ida

Kommentarer
Postat av: Idas mamma

Hej

Vad roligt att höra av er igen.



En by med 500 personer är väl inte liten, heller! Det hörs som om ni var storstadstjejer...



Svårt är det också här att få någon julkänsla. Men inte för att det är så varmt. Ja, nog är det varmt för årstiden, +5 grader. Men det är gråa och regniga dagar och julgranarna i trädgårdarna ser malplacerade ut när de står där med ljusen tända. Lite kyla och mer snö önskar vi oss!



Imorgon är det lucia. Lite luciafirande ska vi ha. Olivia är inte så väldigt pigg på det när hon inte har några storasystrar med. Den ena är i Australien och den andra ska spela handboll i Uppland. Jag förstår att Olivia är besviken, har man två storasystrar så borde ju i alla fall någon ställa upp i luciakören. Men kusin Astrid har lovat komma med och lussa. Första året jag åkte runt med Ida och lussade gick hon runt i rummet och sjön "Santa, santa, santa..." Och när Elsa var liten gick Ida först och sjöng så fint och efter kom Elsa och använde tärnljuset som en pistol i Idas rygg...



Ikväll är det Idolfinal i TV. Ni har ju inte sett något alls av det så det är väl ingen idé att berätta något närmare om det. Jag har inte heller sett något av det, men det går inte att undvika allt finalprat. Säkert finns det en australiensisk variant av det också.



Ha det bra, flickor! Och unna er ledigt nu när ni har jobbat i flera veckor.

2008-12-12 @ 19:18:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0