Cape Tribulation

Ok. Nu är vi tillbaka i Cairns. Vi har varit på en 3 dagars utflykt norrut till Cape Tribulation.ö
Steg upp tidigt i lördags och en liten buss hämtade oss utanfor hostelet. Med på resan fanns personer som skulle stanna 1,2 eller 3 dagar i Cape Tribulation. Vi skulle hinna med flera stopp på vägen till, och sedan ocksa på väg från Cape Trib. Var guide var rätt lustig och redan på morgonen hann vi flera gånger höra hans favorituttryck "Just kickback and relax. No worries", som sedan återkom med jämna mellanrum under hela turen. :)
Vårt forsta stopp var Mossman Gorge. Vi fick gå en liten tur på egen hand och utforska regnskogen och en flod vid byn Mossman. Man fick simma om man ville men vi valde att låta bli eftersom det var tidigt pa morgonen och rätt kyligt ute.
Nästa stopp var Wildlife Sanctuary. Vi gick en promenad och fick se djur som en cassowary (stor strutsliknanade blåröd fågel), kangurur, krokodiler, flygekorrar, fåglar och ormar. Vi kunde dock inte gå genom hela parken eftersom vi skulle ivag till andra ställen och måste skynda oss. En bilfärja tog oss sedan bort fran civilisationen, efter vi korsat Daintree River finns inget vatten eller el draget. Alla hus och byggnader var självförsörjande, tillverkade egen el och vattnet var grundvatten fran marken. Ingen mottagning for mobiler fanns heller.
Vid nästa stopp beundrade vi utsikten vid Alexandra Lookout. Sedan bar det iväg till Marrdja Botanic Walk, där vi gick på en promenad med våran guide genom regnskogen och han berättade om djuren och naturen.
Vi skulle övernatta 2 nätter i PK's Jungle Village vid Myall Beach. Guiden skjutsade dit oss efter att ha släppt av de som bara stannade over dagen pa Cape Tribulation Beach där de skulle äta lunch sen. Vi gick sedan ner och beundrade Myall Beach och simmade i havet för första gangen! (Boxjelly-fiskarna har tydligen inte kommit än) Det var jättevarmt och fina vågor.
Den andra dagen var det lite mulet men vi bestämde oss ändå for att vi måste gå till Cape Tribulation Beach. En promenad genom regnskogen gjorde att vi kom till den stranden. Vackert. Men hade varit lite vackrare om det varit fint väder, men vi stannade ända där och "solade" pa eftermiddagen.
På vägen hem den tredje dagen (vi var oroliga om vi alls skulle bli hämtade eftersom det ösregnat hela förmiddagen och vägen lätt kunde bli översvämmad) stannade vi for glassprovsmakning! Känner ni igen smakerna Canistel, Black Sapote eller Wattleseed? Inte? (Coconut fanns med ocksa men det vet man ju faktiskt vad är....) De smakde helt ok allihopa.. Vi fick äta i bussen eftersom vi hade bråttom till varan flodkryssning. En kryssning pa jakt efter krokodiler på Daintree River. Och vi såg faktisk en krokodil!! Vi har bildbevis t.o.m. Vi lyckades ocksa se en stockodil... (en stock som ligger i vattnet och kan misstas for krokodil... :P hihi) Vi sag ocksa en pytonorm och flera vackra fåglar.
Innan vi var tillbaka i Cairns for vi en sväng via Port Douglas. En fin, lång strand som flera kändisar brukar bo vid! Alla i bussen kollade noga efter kändisar men lyckades inte se någon. Var guide lurade oss lite pa skoj med att han såg "de populäraste kinesiska såpaskådespelarna" eller "Johnny Depp med kamouflage" ("kamouflaget" var typ aldre, gråhårig, tjock gubbe med solbrillor). Mja tror ingen gick pa det iaf.... :D De kanske hade visat sig om vadret varit battre.
Absolut sista stoppet innan vi var tillbaka vid hostelet Caravellas var ett till stopp med fin utsikt som hette Rex Range Lookout. Vi tog lite bilder och guiden hann roka en cigarett men sedan bar det av igen.
Så nu ar vi tillbaka i civilisationen. Och alla som har forsokt nå oss kan forsoka igen..nu fungerar mobilerna...
/ Sarah

Kommentarer
Postat av: Sarahs mamma

Hej! Trevligt att höra från er igen. Regnskogen gör håret lockigare kan jag se och lite bruna har ni blivit. Blir riktigt avundsjuk på allt ni fått se och uppleva.Skriver ni upp vad alla platser heter eller kan ni memorera ändå? Det var en jättefin reseskildring och det är säkert ingen som rättar er om det blev fel namn på någon strand.

Kom ihåg solcremen(sf40) på sjön och även i H2O et kan man bli bränd. Jag kan ju inte påminna om mössa nu så...

Ha de så skönt! Kramar!

2008-10-14 @ 12:12:28
Postat av: Idas mormor

Är på reshumör och inte blir det bättre när man läser era reseskrildringar. Men jag är ju inte bara mormor, jag är farmor också, så jag stannar hemma med Astrid (annars skulle jag gjort er sällskap). Lingontiden har passerat, men svamp kanske det finns ännu, så utflykter gör jag nog.



En gång skulle jag snorkla på Möckelö men när jag var i vattnet märkte jag att jag inte hade någon snorkel... Jag snorklade utan en stund. Kolla ni att ni har dem på er innan ni börjar!



Sköt om er!



Hälsningar från en mormor med mycket livserfarenhet.

2008-10-14 @ 12:40:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0