Anzac Day

Igar skordade vi broccoli och sa tog vi bort bevattningsslangar. Vi korde fyrhjulingen pa egen hand. Det ar jatteroligt! Vi var pa bushwalk sen. En massa stigar att ga vilse pa ... men vi hittade tillbaka.
I dag ar det Anzac Day. Det star for Australian and New Zealand Armed Corpses. Pa den har dagen, 25 april, hedrar man minnet av de soldater som dog i krigen, och de som overlevde ocksa for den delen. 25 april var det nat slag vi Gallipoli och det var det forsta som de australiensiska och nyzeelandska arméerna var med i i forsta varldskriget.
Vi var in till Donnybrook och kollade pa ceremonierna. Forst var det parad med sackpipor, krigsveteraner, scouter, brandman, skolbarn och poliser och sen var det tal och det sjongs en massa hymner. God save the queen ... som ar pa andra sidan jorden.
Man fick korv med brod och saft dar ocksa. Nar vi kom hem vid elva rensade vi ogras i artlandet en och en halv timme. Sen tvattade vi alla vara klader (utom dem vi hade pa oss).
I morgon ska Pam och Mark fara till Perth. De kommer hem forst pa mandag. Sa vi ar ensamma har. Vi ska ta hand om hunden och hönorna och ankorna, men annars ar vi lediga.
/ Ida och Sara

Kommentarer
Postat av: Sarah

mhm, låter som ni har att göra iaf! Verkar som ni hittat ett vettigt ställe där de är snälla mot er. Får ni laga någon mat också?? Här hemma är det bara att tvätta fönster för fullt! i vårsolen :) Idag var vi till Vårmässan i Eckerö men de verkar ha gjort dålig reklam för det var nästan inga människor där! Så vi for och åt pizza till Käringsund istallet. Testa det alla som har tänkt sig till mässan ifall det är lika dålig upslutning där då! :P

2009-04-25 @ 18:01:06
Postat av: Idas mamma

Arthur håller nog flickorna instängda nu eftersom de aldrig uppdaterar sin blogg... Hoppas att han släpper ut dem tills de ska åka hem i alla fall.

2009-05-03 @ 13:33:55
Postat av: Susanne, Idas moster

Ni har väl inte avvecklat bloggen hoppas jag. Vi härhemma är nyfikna på vad de uteblivna rapporterna beror på. Spännande äventyr, dagar fulla med arbete, dåliga förbindelser...? Jag hoppas på det första, spännande äventyr.

2009-05-06 @ 10:59:32
Postat av: Idas mamma

Jag hörde i TV:n en morgon att de utropade bloggen som död och det verkar som att Ida och Sara nappade på det direkt. Jag tycker nog att de kunde hålla liv i sin blogg till den 8 juni.

2009-05-06 @ 14:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0