Milford Sound daytrip

Vi akte med bussen fran Te Anau vid halv elvatiden pa morgonen. Pa vagen stannade vi pa flera stallen (som vanligt) for att ta kort pa bla. Mirror Lakes och en dal formad av en glaciar och for att fylla pa vattenflaskorna i en fors med rent kallvatten fran glaciarerna.
Lite efter kl 13 kom vi fram till byn Milford dar var kryssning genom Milford Sound gick fran.  Vi fick vanta en stund i hamnen eftersom var katamarankryssare Pride of Milford gick forst vid 13.30. Kryssningen var inkluderad i vart Kiwi Experience busspass och vi fick aven ata buffetlunch ombord. Vi kryssade ut pa fjorden till Tasmanska havet och sedan tillbaka igen. Pa vagen ut fick vi se salar som lag och solade pa en klippa. Kryssningen tog ca 2 timmar och pa vagen tillbaka stannade vi vid Sterling Falls. Det ar ett vackert vattenfall som ar ca. 154 m hogt. Katamaranen korde riktigt nara vattenfallet eftersom de sags att om man far vattnet pa sig kan man dra bort 10 ar fran sin alder. Det innebar att vi alltsa ar 9 ar gamla nu!
Innan vi kom in till hamnen slappte baten av oss vid Underwater Observatory. Dar fick vi se pa djurlivet under vattnet pa ca. 8 m. djup. De djur och vaxter vi sag skulle egentligen leva pa mycket djupare vatten men pa grund av att fjordens ovre lager bestar av sotvatten gor det att det redan vid 8 m ar sa morkt att de djuren och vaxterna kan leva dar eftersom de inte kan leva nar det ar for ljust. Efter vi varit i undervattensobservatoriet kom en annan bat och hamtade upp oss och skjutsade tillbaka oss till hamnen dar bussen vantade. Efter vi varit via Te Anau tog det ca. 2 timmar innan vi kom till Queenstown.

/ Sarah


Kommentarer
Postat av: Idas mamma

Hej

Jag läste på nätet om Queenstown och det är en skid- och äventyrsstad... Skidning lär ni inte ägna er åt, så då återstår väl äventyr.



Vilken fin vy bakom Ida och Sarah. Det påminner om de norska fjordarna. Där har jag visserligen inte varit men jag tror att det ser ut så där.



Idag var jag till Fotoplus och hämtade några kort. Då frågade hon som jobbar där om min flicka fortfarande var i Australien. Hon kommer därifrån och hennes brors hus låg bara 100 meter från en brandplats. Så berättade hon att hennes mamma bodde kvar i den lilla stad hon växte upp i. Staden hette Mildura! Hörs det bekant? Det har inte regnat ordentligt där på flera år så det var så torrt där. Men där har det inte brunnit.



Ha det bra!

2009-02-12 @ 13:40:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0