Nelson

I torsdags for vi fran Wellington. Vi tog en farja over Cook Strait till Picton, pa Sodra on. Farjturen tog ca tre timmar. Den sista biten innan vi kom in i hamnen var valdigt fin. Sen skulle vi aka buss till Nelson, men som vanligt var det en del stop pa vagen.
Forsta stoppet var oannonserat, vi fick reda pa eller bestamde det forst pa bussen. Det gick till en vingard i Marlborogh regionen (som ar varjldskand for sina deliktata Sauvignon Blanc-viner). Dar fick vi delta i en vinprovning, fyra viner testades.
Nasta stopp var for att ata lunch vid ett vackert vattenhal i the Pelorus Reserve.
Sen var det dags for Nelson. Harifran far de flesta ut till Abel Tasman National Park. Den ska vara valdigt fin, men eftersom de flesta turerna ar langa promenader o.d. valde jag att skippa det och istallet forsoka friskna i fran den riktigt elaka forkyldningen jag lyckades dra pa mej i Wellington. Och Ida och Sarah stannade ocksa i Nelson.
I Nelson stanade vi tva natter. Andra dagen i staden gick vi upp till Centre of New Zealand, som sa klart maste ligga 147 m.o.h. Men det var vart att kampa sig upp, for utsikten var fantastisk!
Vi hann dessutom med att besoka Christ Church Cathedral och en fin park.

/Sara


Utsikt fran Centre of New Zealand
/Sarah

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0